Comscore Tracker

8 Makna Menyayat Hati di Balik Lirik 'Packman' dan 7 Lagu eaJ Project

eaJ Project's lyrics are too deep. Who hurt you @Jae_Day6? 

Park Jae Hyung atau yang populer dengan nama JAE DAY6 merupakan salah satu musisi Korea Selatan yang cukup produktif dalam berkarya, baik bersama bandnya atau pun solo. Pelantun Congratulations tersebut meluncurkan sebuah konten YouTube berjudul eaJ Project.

eaJ Project mulai dirilis JAE pada awal 2020 dan kini telah memiliki delapan lagu yang dapat dinikmati di akun YouTube pribadinya, eaJ. Delapan lagu ini merupakan ciptaan pria 27 tahun tersebut yang dikemas dalam lirik bahasa Inggris.

Mencuri perhatian penggemar internasional, berikut ini makna mendalam dari setiap lirik lagu eaJ yang telah ditonton jutaan kali di YouTube. Cocok untuk kamu yang bertepuk sebelah tangan, bucin akut hingga yang lelah dengan kondisi hidup yang gitu-gitu aja.

1. LA TRAINS

https://www.youtube.com/embed/WEwzud0muN4

I'm stuck in this moment
'Cause it shines beautiful
So do these street lights
And so do you
Wish we could stay here
Without so much as blinking
Keep you in my eyeline
Cross the sight

Lagu ini pas untuk menemani kamu menyetir sendiri atau sedang menunggu kereta dan angkutan umum lainnya. LA TRAINS dengan petikan gitarnya akan membawamu kembali memikirkan rutinitas yang serba padat dan cepat. Sepertinya eaJ mengajak penggemarnya untuk berhenti sejenak dan menikmati hidup.

2. Otherside

https://www.youtube.com/embed/tJkKiGvLPSM

Lagu yang rilis 31 Januari 2020 ini menjadi kado tahun baru untuk My Day dan penikmat eaJ Project. Lagu ini untuk kamu yang masih memikirkan dia yang sudah pergi seolah masih berada di sampingmu. Takut memikirkan orang yang dicintai sendirian, namun pada akhirnya yang sendirian adalah kamu. Wah, nyanyinya bisa sambil ingat kenangan masa lalu nih.

Do you ever think about me
All good you probably busy
Me too can’t count the blessing
There been too many lately
All day been smiling lately


Thankful like we cut the turkey
Just about to butt heads with big 3
And man I feel James worthy
Some times I think about you
Even in the midst of good news
Then I got to go home 


Pull out all the old bones from the closet and then I see you
And you’re still cheesing
My God it’s messing with my head cause you took mine
Sometimes I just call
I Know you won’t pick up
Can’t ever help myself and try
Scared you're scared alone


So every night I hope I see you on the other side
Are you sleeping alone
Cause if you are 
I can meet you there I'm sleeping alone
And it’s killing me anyway
I hate that you're gone
And when I lie in the dark alone
I die a little, every time I reach out and its cold

3. Guess Not

https://www.youtube.com/embed/BRYLFbR6LOs

Feels like God’s been upset all night long
Rain won’t stop
Pouring so my shirt just won’t dry off
But I’m inside


Cause I told you I was so done
Couldn’t deal with bloodshed no more
Said I’d be alright
Want you out tonight
Burned my heart in the sky
So you’d see your crime I hurt me
Hoping you hurt too


Funny how I left cause you were a lie and now I’m one 
Cause I said that I wouldn’t but I miss you so damn much
Now I’m just like you cause I said I’d be alright 
But I guess not

eaJ merilis lagu penuh emosi berjudul Guess Not yang rilis tepat pada hari valentine yaitu 14 Februari 2020. Meski disampaikan di hari kasih sayang, lagu ini membuat hati kamu luluh lantak.

Sebab lagu ini berkisah tentang hubungan yang telah berakhir. Namun pada akhirnya tetap saling merindukan satu sama lain tapi memutuskan untuk tidak ingin bersama. Sama-sama pura-pura sedang baik-baik saja emang gak mudah deh.

4. Pinocchio

https://www.youtube.com/embed/9PH6KSyCPIA

She calls me on the weekend
When she got nothin' to do
Or heavy on the alcohol
I can smell it through the phone
Say that I don't love you
It so extends my nose
Why'd you take my heart?
What the hell do you need another for?
Yes

Guess you've always been heartless to me
But Pinocchio can't get off the island
Stuck silent

I want nothing but you
And it may be games to you
But nothing really makes sense
So why would this need to? To, to
Nothin' but you, nothin' but you
Ooh-ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh

Kamu yang sering cuma jadi pelampiasan tapi tetap saja sayang, pasti paham banget dengan pesan di lagu Pinocchio. Mencintai diam-diam dan tetap memilih menjadi teman curhat yang baik sering membuat orang merasa putus asa.

Baca Juga: Puncaki Trending di Indonesia, 5 Fakta 'Pacman' Lagu Baru JAE DAY6

5. 50 proof

https://www.youtube.com/embed/G9OCTnonBgw

50 proof adalah lagu tentang  kesendirian dan kekuatan bertahan dalam rutinitas yang monoton. eaJ menjabarkan kondisi umum yang sering dirasakan setiap orang tentang pertanyaan, "apakah saya dicintai?". Kehampaan di lagu ini mewakili isi pikiran setiap orang dalam menjalani hidup yang penuh tuntutan.

Do you still wake to sunsets?
Eat home alone?
Watching the moon rise askin' on and on
What's gone wrong?
How you've been doin'?
You sleeping alright?
I'm worried your tears still wake you up at night
And you know why
But you don't know why at the same time

Who, who, who
Holds you on your 50 proof high?
Been worried all night
Wondering all night
Who loves you now
Who, who, who
Wipes the problems?
Leaves turned autumn
When they won't stop fallin'
From your eyes, from your sighs
Who loves you now?

6. Truman

https://www.youtube.com/embed/jAfkism3ayk

Menjalin hubungan dengan seseorang emang gak pernah mudah. Misalnya saja kisah yang digambarkan di Truman. Terkadang saling nyaman satu sama lain, kadang pula memunculkan kecurigaan. Namun pada akhirnya hubungan tetap berjalan sebab takut kehilangan.

You hit me in the morning
Said yesterday was boring
When they heard you call me
Must have already been sleeping

Always the excuses
My autumn blue in bruises
Yes he’s holding his breath
Hoping what he’s thinking
Ain’t know what the truth is
No more

Past 12 and you telling me you gotta go
Go out tomorrow morning gonna catch a seizure now
Come on tell me tell me tell me gotta know
Everybody and their momma knows

Don’t tell Truman
Please just play along
Cause she might go go go
If she knows
No

Don’t tell Truman
This might be my final song
Love might go go go
If she knows
No

7. Rose

https://www.youtube.com/embed/lATuh4bQyYE

For the times when they hit you
Face down in the ground with the wet suit
Plant seeds but the tree never grow fruit
Shouting but they all got you on mute

When they got you thinking maybe
It could be me that's the crazy
All the tears bled up
On the climb up
Dry up
Into nothing

Nothing you understand
Nothing makes sense but

Don't you know that nothing's really ever beautiful
We're all just broken windows
What you see depends from where
You set your eye
I could see my
Blood on the floor
Or it might just be a
Rose

Gitaris kelahiran Argentina ini juga hadir dengan lirik yang membuatmu memikirkan sekeliling. Di Rose, eaJ membagikan rasanya diremehkan, bagaimana semua usaha yang dilakukan selalu dianggap tak baik. Benih yang ditanam tak pernah tumbuh hingga memupuk kekecewaan yang mendalam. Namun katanya, tak ada sesuatu yang benar-benar indah di dunia ini. 

8. Packman

https://www.youtube.com/embed/i0MrGb1hT2U

Loving you's just getting harder and harder to do
Cause my head says no but my phone keeps calling you
And you never pick up unless you’ve got nothing to do
But you say that you want me


Much as I want you 
Over and over
Like it's Red rover
Will your games ever be through
Play me over and over 
Pacman and lover


Hoping you run out of quarters soon
Don't hurt me Leave me
No I don't mean that
Love me all the way to death
Oh it's killing me how
Fear is holding me down
But I wanna hold you
Oh I might burn to the ground
But see me burn with a smile
If I die it's with you

Sekali mendengarkan Packman, kamu pasti akan kepikiran tentang sebuah hubungan yang mencoba untuk bertahan tetap bersama meski satu pihak merasa bertepuk sebelah tangan. Mempertahankan orang yang tak lagi mencintai kita bukan perkara mudah.

Nah, itu tadi beberapa makna dari lirik lagu eaJ Project. Kamu paling suka yang mana nih? Ada yang mewakili perasaan kamu saat ini?

Baca Juga: Gitaris Multitalenta, 10 Karya Solo JAE DAY6 yang Curi Perhatian Fans

Estrella de Mar Photo Verified Writer Estrella de Mar

What would life be if we had no courage to attempt anything?

IDN Times Community adalah media yang menyediakan platform untuk menulis. Semua karya tulis yang dibuat adalah sepenuhnya tanggung jawab dari penulis.

Topic:

  • Indra Zakaria

Berita Terkini Lainnya