Iklan - Scroll untuk Melanjutkan
Baca artikel IDN Times lainnya di IDN App
Ilustrasi belajar (pexels.com/Andrea Piacquadio)
Ilustrasi belajar (pexels.com/Andrea Piacquadio)

Intinya sih...

  • PTS adalah momen penting untuk menguji pemahaman bahasa Bali kelas 4

  • Kumpulan soal PTS bahasa Bali kelas 4 semester 1 lengkap dengan jawabannya

  • Latihan soal ini bisa membantu kamu lebih memahami materi dengan baik

Disclaimer: This summary was created using Artificial Intelligence (AI)

PTS atau Penilaian Tengah Semester jadi momen penting buat anak-anak kelas 4 untuk lihat sejauh mana mereka paham pelajaran, termasuk bahasa Bali. Lewat ujian ini, kemampuan mengingat kosa kata, memahami tata bahasa, sampai mengerjakan soal cerita sederhana bakal diuji.

Supaya lebih siap, tentu latihan soal jadi cara paling efektif biar makin percaya diri. Nah, di sini ada kumpulan soal PTS bahasa Bali kelas 4 semester 1 lengkap dengan jawabannya. Bisa banget dipakai buat belajar di rumah bareng orangtua atau sendiri. Yuk, latihan bersama!

1. Soal PTS Bahasa Bali Kelas 4 Semester 1 dan Jawaban Bagian I

Ilustrasi belajar (pexels.com/Artem Podrez)

  1. Iraga patut setata ... jasa para pahlawané.
    a. lali
    b. éling
    c. lempas
    d. piwal
    Jawab: B

  2. Madé Yasa suba madamar langit di rantauan. Madamar di langit teges paribasané ....
    a. bulan-bulanan
    b. damar
    c. kunang-kunang
    d. matan ai
    Jawab: A

  3. I Bapa ngandik kayu di tegalé. Ngandik kruna linggané ....
    a. ngandika
    b. ngandikin
    c. kandik
    d. kandikan
    Jawab: C

  4. Punyan nyuhé tegeh-tegeh. Kruna "tegeh-tegeh" madan kruna dwi ....
    a. purwa lingga
    b. maya lingga
    c. sama lingga
    d. samatra lingga
    Jawab: C

  5. Kruna "margarana" yéning kasurat nganggén aksara Bali ....
    a. mrgrn.
    b. mÉgrn.
    c. mÑgrn.
    d. mgrn.
    Jawab: D

  6. Pianakné ané pertama suba ngajahin di SD. Anak ané geginané ngajahin di sekolah madan ....
    a. guru
    b. satpam
    c. pengacara
    d. polisi
    Jawab: A

  7. Tusing dadi lengit nulungin rerama magarapan. Lengit lén raosné ....
    a. jemet
    b. seleg
    c. mayus
    d. anteng
    Jawab: C

  8. Anak ané geginanné nyalanang dokar madan ....
    a. pragina
    b. kusir
    c. bendéga
    d. dalang
    Jawab: B

  9. Iraga patutné ... tekén ubuh-ubuhan.
    a. gedeg
    b. sayang
    c. pedih
    d. tusing demen
    Jawab: B

  10. Panak jaran madan bebedag, panak sampi madan ....
    a. godél
    b. memeri
    c. wiwi
    d. kucit
    Jawab: A

  11. Apang entik-entikané tusing layu patut ....
    a. tumbeg
    b. abut
    c. tunjel
    d. siam
    Jawab: D

  12. Pitik tuah panak siap, yén nying-nying tuah adan panak buron ....
    a. méong
    b. bikul
    c. cicing
    d. kakul
    Jawab: B

  13. Don nyuh ané muda madan busung. Busung dadi anggon ngaé ....
    a. klepon
    b. sumping
    c. tipat
    d. lontong
    Jawab: C

  14. Ari Swari nyemak buku di perpustakaan. Nyemak kruna linggané ....
    a. nyemak
    b. jemakin
    c. jemak
    d. nyemakang
    Jawab: C

  15. I Bapa ka carik lakar numbeg. Kruna numbeg linggané ....
    a. tumbeg
    b. tumbegin
    c. numbegang
    d. manumbeg
    Jawab: A

  16. Putu Wulan majalan ka wantilan. Majalan kruna linggané ....
    a. jalanan
    b. jalan
    c. majalan
    d. majalanan
    Jawab: B

  17. Bukuné kabaca baan Luh Sari. Kruna kabaca madan kruna ....
    a. polah
    b. satma
    c. dwi lingga
    d. tiron
    Jawab: D

  18. Muridé suba majalan ka sekolah. Kruna ané misi pangiring ....
    a. muridé
    b. suba
    c. majalan
    d. sekolah
    Jawab: A

  19. Pajalan anaké lingsir alon-alon. Kruna pajalan maan paweweh ....
    a. ka
    b. ma
    c. pa
    d. ja
    Jawab: C

  20. Penganggé tengenan di samping madan ....
    a. surang
    b. cecek
    c. guwung
    d. bisah
    Jawab: B

2. Soal PTS Bahasa Bali Kelas 4 Semester 1 dan Jawaban Bagian II

Ilustrasi belajar (pexels.com/Andrea Piacquadio)

  1. Piranti ané anggon ngoréng bé madan ....
    a. pengorengan
    b. talenan
    c. batu basa
    d. tiuk
    Jawab: A

  2. Piranti kekeb, panci, pengoréngan tuah piranti ané ada di ....
    a. carik
    b. paon
    c. taman
    d. kamar
    Jawab: B

  3. Angga sarira ané dadi orahanga cungih ....
    a. jriji
    b. kuping
    c. sirah
    d. bibih
    Jawab: D

  4. Batis dadi orahanga ....
    a. séngkok
    b. dimpil
    c. pérot
    d. bongol
    Jawab: C

  5. Buah nyuh ané suba tuh di tengahné misi cara taluh. Taluh buah nyuhé ento madan ....
    a. bluluk
    b. buah
    c. tibah
    d. tombong
    Jawab: D

  6. Anak ané geginanné tuah ngalih bé di pasihé madan ....
    a. pakatik
    b. kusir
    c. undagi
    d. bendéga
    Jawab: D

  7. Piranti ané keperluang olih bendégané tuah ....
    a. tambah
    b. jukung
    c. papan
    d. gong
    Jawab: B

  8. Mamula padi becikné di masan ....
    a. panes
    b. linuh
    c. ujan
    d. angin
    Jawab: C

  9. I Bapa ngarit padi di cariké. Yén ngarit nganggo ....
    a. tambah
    b. tenggala
    c. lampid
    d. arit
    Jawab: D

  10. Betén ené conto kruna dwi samatra lingga ....
    a. tundak-tundik
    b. kupu-kupu
    c. sesari
    d. pakecoscos
    Jawab: A

  11. Adin tiange ngelahang baju. Ane madan kruna lingga….
    a. Adin
    b. Ngelahang
    c. Tiange
    d. Baju
    Jawab: B

  12. Ane madan kruna Dwi Maya Lingga….
    a. Cenik-cenik
    b. Kupu-kupu
    c. Putih-putih
    d. Gede-gede
    Jawab: A

  13. Pangangge SURANG tongosné di … aksara.
    a. Duhur
    b. Samping
    c. Beten
    d. Durin
    Jawab: C

  14. Iraga dados murid tusing dadi mayus malajah. Mayus len raosné….
    a. Anteng
    b. Males
    c. Dueg
    d. Sebet
    Jawab: B

  15. I Made demen nyampat di natahé. Nyampat kruna lingganyané….
    a. Made
    b. Natahé
    c. Lemarine
    d. Baju
    Jawab: C

3. Soal PTS Bahasa Bali Kelas 4 Semester 1 dan Jawaban Bagian III

Ilustrasi belajar (pexels.com/JESHOOTS.com)

  1. Baju gadang belahan gantut, tuyuh magadang tuara maan….
    a. Entut
    b. Pipis
    c. Tuyuh
    d. Apa
    Jawab: B

  2. Dugase gelem ia orahina meli ubad di….
    a. Toko
    b. Apotek
    c. Warung
    d. Pertamina
    Jawab: B

  3. Maniné I Sugih ngamalunin luas ka alase. Malunin tungkalikané….
    a. Durinan
    b. Ngarep-in
    c. Jumunin
    d. Mangkin
    Jawab: C

  4. Kruna Lingga patuh teken kata dasar. Beten ane madan kruna lingga….
    a. Margine
    b. Nyampat
    c. Tegen
    d. Nyemak
    Jawab: B

  5. Tambah, arit, tenggala soroh piranti ane keperluang olih….
    a. Dokter
    b. Guru
    c. Petani
    d. Bendega
    Jawab: C

  6. Made nyemak taluh di paon. Ane encen madan kruna polah….
    a. Made
    b. Nyemak
    c. Lemarine
    d. Baju
    Jawab: B

  7. Ia stata majempong bebek. Majempong bebek artiné….
    a. Liang
    b. Demen
    c. Ngambul
    d. Ngeling
    Jawab: C

  8. Memene ngalalab tipat….
    a. Apuun
    b. Akresek
    c. Akelan
    d. Apasang
    Jawab: A

  9. Kruna "mangan" polahnyané dados…
    a. Makan
    b. Minum
    c. Turu
    d. Macepung
    Jawab: A

  10. Titiang… sekolah sareng ragané. Kruna linggane ring ukara punika iwangé…
    a. Titiang
    b. Sekolah
    c. Sareng
    d. Ragané
    Jawab: B

  11. Aksara Bali kagolong dados … aksara.
    a. 10
    b. 18
    c. 47
    d. 33
    Jawab: C

  12. Kruna "jegeg" tegesnyané…
    a. Ayu
    b. Gede
    c. Cenik
    d. Luh
    Jawab: A

  13. Kruna lingga sane dados dasar ukara punika… "Anak maboya maca buku."
    a. Anak
    b. Maboya
    c. Maca
    d. Buku
    Jawab: A

  14. Sane… ring Bali akeh pura kangin-kauh. Titian kruna sane tepuknyané ring sela-sela ukara punika…
    a. Nenten
    b. Taler
    c. Dados
    d. Sane
    Jawab: D

  15. Kruna "tusing" tegesnyané…
    a. Ya
    b. Nenten
    c. Sing
    d. Napi
    Jawab: B

Semoga latihan soal ini bisa membantu kamu lebih memahami materi dengan baik. Teruslah berlatih agar semakin lancar dalam menjawab berbagai jenis pertanyaan. Ingat, konsistensi belajar adalah kunci utama untuk meraih hasil terbaik!

This article is written by our community writers and has been carefully reviewed by our editorial team. We strive to provide the most accurate and reliable information, ensuring high standards of quality, credibility, and trustworthiness.

Editorial Team